Türkiye sol hareketi üzerine analiz:SOYTARILIKTAN ÇIKIN !

  • RUBARİZM'İN ELEŞTİRİ VE PERSFEKTİFİ

Türkiyedeki Sosyalist hareketlerin teorik yığınlıklarının,pratik tarihi Mustafa SUPİ'lerden,Mahir ÇAYAN'lardan...bugüne devralmış gençliğin o tarihe bir hakarettir.Türkiye sol hareketleri,ne devrimci önderlerin ne de teorik yığınlıklarını bugün koşulları dahilinde uyguladıklarını söyleyebilmek,kör olmaktır.
Tipik 1 Mayısçıklar yapan Türkiye sol hareketi ve tipik mitoz bölünmelerin sürdüğü bu soldan devrim umutlarını gözden geçirmek lazım.

1-GENÇLİ ÜZERİNE
Türkiye'nin değişim öncülüğünü gençlik yapacaktır,değişimin dinamiği gençliktir.Bugün ki gençlik örgütlü veya örgütsüz olsun birbirinden farkı yoktur.Örgütsüz bir gençlik yapısının iiçnde sürdürdüğü yaşam bataklığını ne yazık ki örgütlü gençlerle aynı çizgideler.Aralarındaki farkı pratik olarak pek bişeylerle kıyaslamayız çünkü karı devrim atakları,devrim ataklarını yoketmiştir.

Gençliğin böylesi bir bataklıkta olması,Tükiye toplum yapısının çok büyük katkısı vardır fakat bu asla bir enden olarak gösterilemez çünkü bahsettiğimiz insanlar,bu toplumun değişimi için örgütlenen insanlardır.Yani o toplumun değişmesi gereken noktaları için bugün örgütlenen,yarın o toplum kılığında yaşarsa,dünü'nü kara bir perde misali köreltr,çürütür.

Türkiyedeki uyutulmuş gençlik,yoz kadın-erkek ilişkileri,tüketime dayalı burjuvazi anlayışlı,züpeleşmiş,koca mağazaların vitrinlerine hapsedilmiş bir gençlikden devrim beklenemez.Kapitalizmin içinde,kapitalizmi yaşatanlar kaptalizmle savaşamaz.Savaşırsa ilk önce kendisiyle savaşması gerekir.

Liberal anlayışın ve bireyselciliğin hapsettiği gençliği,gençliğin örgütlü olduğu alanlarda bile hissedilmesi çürümüşlüğün adıdır.Parti saflarında,gençlik herzaman rol oynamıştır fakat,burjuvazi takıntılar,yoz kadın-erkek ilişkileri örgütlü gençliği uyutması için yeterdir.Zaten örgütsüz bir insan saflarda olmayıp,yaşam alanlarında aynısını tekrarlayıp,monoton bir yaşamın,robotlaşmış kuklası,bataklıkta karaya oturmuş bir balık çırpınmasındadır.

Türkiye sol hareketindeki yoz ilişkiler,devrim yolunda meşrulaştırılmış,sosyalizm değil kadın-erkek ilişkisi üzerine kurulmuş sevgililişme partileşmelerine,burjuvazinin geceleri gençliğinin organiza ettiği kokteyllerden bir farkı yoktur.Yoz ilişkiler bataklığında çırpınanlar,devrim ve sosyalizmi ütopyalaştırıp,somutça varettiği yoz ilişkilerle,devrim ve devrimci anlayışı maceralaştırmıştır.Türkiye sol hareketleri,burjuvazizmin bataklığında sosyalizmi,koca mağazaların vitrinlerinde ütopyalaştırmıştır.Mahir ÇAYAN'ların İbrahim KAYPAKKAYA'ların ideolojisini taşıdığını zanneden bu gençliğin ve parti hareketlerinin,onlara hakaret etmekten başka bir işe yaramamaıştır.

2-TÜRKİYE ÖRGÜTLÜ GENÇLİĞİNE VE PARTİ SAFLARINA

Parti safları,geçliği ideolojik olarak varetmelidir.Parti safları,yoz ilişkilere kapatılmalıdır.Mahir'ler,İbo'lar;Devrim ve sosyalizm için ölümsüzleştirken,böylesine bir bataklıkta asla çırpınamışlardır.Böylesine bir tarihe sahip olan Türkiye solu,varolan parti safları ve hareketleri,onun gençliği günbe gün devrim ve sosyalizm saflarında karşı-devrim anlayışlarını meşrulaştırılmıştır.Kendisiyle çelişen,bu koşulların asla ve asla sosyalizm'e hizmet etmiyecektir,etmemiştir.BURJUVAZİNİN KUTSALLARI,TÜRKİYE SOLUN'DA YAŞIYOR !!!
Türkiye solu'nun böylesine çözülmüş garabetinden sıyrılan Orhan YILMAZKAYA ve Yasemin ÇİFTÇİ büyük bir ders vemiştir.Orahlaşmayan,Yasemşnleşmeyen bir gençlik,bir ideoloji,devrim ve sosyazlim hayellerini maceralaştırmakta ısrar etmiştir. 

Ernesto Che Guavera'nın dediği gibi ''Bir kişi kendine devrimci diyor ama devrimci gibi yaşamıyorsa soytarıdan farkı yoktur''

Türkiye sosyalist parti ve devrimci gençliğine SOYTARILIKTAN çık !


ZAFER DİRENENLERİN
GELECEK,UMUDU BÜYÜTENLERİN OLACAKTIR !

*RUBAR ÖZGÜRDOĞAN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder